جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
نشست خبری سومین دوره گفتگوی دینی اسلام و مسیحیت

حوزه/ نشست خبری سومین دوره گفتگوی دینی اسلام و مسیحیت با حضور رئیس مؤسسه الحکمة المصطفی، اسقف اعظم و رئیس دانشکده الهیات بخارست برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین حسین ملک افضلی دیشب در نشست خبری که با حضور پترونیو فلورا اسقف اعظم، دکتر نیکلای آکیمسکو رئیس دانشکده الهیات ارتدوکس بخارست در مؤسسه الحکمة برگزار شد، با اشاره به برگزاری سومین دوره گفتگوی دینی اسلام و مسیحیت اظهار داشت: دور اول این گفتگوی دینی در ایران؛ دور دوم آن با موضوع "تأثیر سکولاریزه شدن بر ارزش های دینی و اخلاقی در جوامع معاصر" در رومانی و دور سوم آن 27 و 28 اردیبهشت در مؤسسه الحکمة جامعه المصطفی قم برگزار شد.

وی در ادامه ابراز داشت: در این دوره هیئتی شامل 12 نفر از اسقف‌های کلیسای ارتدوکس و اساتید دانشگاه بخارست و علما و اساتید جامعه المصطفی و حوزه علمیه حضور داشتند که در این نشست مجموعا از طرفین 20 مقاله دریافت شد ۸ مقاله آن سهم طرف رومانیایی بوده است.

مجموعه مقالات ارائه شده به سه زبان منتشر می شود

رئیس موسسه الحکمة جامعه المصطفی، خاطرنشان ساخت: مجموعه مقالات ارائه شده در قالب کتابی مشترک به سه زبان فارسی، انگلیسی و رومانیایی به همت دانشگاه ارتدکس رومانی و جامعه المصطفی چاپ و منتشر خواهد شد.

این استاد جامعه المصطفی با اشاره به هدف از برگزاری چنین نشست هایی، تصریح کرد: هدف از برگزاری این نشست ها تعامل میان تشیع و کلیسای ارتدکس می باشد؛ چراکه این دو دین، مشترکات زیادی در مبانی فکری و اعتقادی داشته و باید دانست که کلیسای ارتدوکس از بهترین نمونه های مسیحیت شرقی است  و در واقع هر دو نگرش هم به عقل اعتقاد دارند؛ هم به ایمان؛  لذا این گفتگو سبب شده است که بتوانیم این فکر را به وجود آوریم که از لحاظ تفکری به هم نزدیک می باشیم.

تاسیس دبیرخانه دائمی در راستای برگزاری مستمر گفتگوی بین ادیانی

وی در ادامه خاطرنشان ساخت: با توجه به اینکه دستاوردهای نشست برای هیئت رومانیایی شگفت آور بوده است، آنان خواهان برگزاری دبیرخانه دائمی نیز شدند؛ لذا مقرر شد که این گفتگوها در آینده در قالب دبیرخانه دائمی علمی متشکل از دو عضو ایرانی و رومانیایی میان جامعه المصطفی و دانشگاه بخارست در قالب دانشکده الهیات ارتودکس و کلیسای ارتودکس رومانی تشکیل تا فعالیت ها و گفتگوی دینی ادامه پیدا کند.

کشور های غربی با شعار تدین به مسیحیت از جریانات انحرافی حمایت می کنند

حجت الاسلام و المسلمین ملک افضلی با بیان این که امروزه جهان اسلام از افکار انحرافی رنج می برد ابراز داشت: امروزه دنیا با آشوب، جنگ و ناامنی مواجه است که از طرف جریان های فکری انحرافی با اهدافی ذیل نام اسلام انجام می شود که در این راستا کشور های غربی نیز با شعار تدین به مسیحیت از این گروه های افراطی حمایت می کنند تا جنایات بیشتری انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه اسلام ناب محمدی و آیین مسیحیت ارتدکس به دنبال صلح و عدالت جهانی هستند و هیچ گونه طرفداری از بی نظمی، آشوب، جنگ، تروریسم و دیگر کشی ها در جهان ندارند، بیان داشت: پیام این نشست به سردمداران و دولت های حامی تروریسم و همچنین جریان های حامی تکفیری این است که آموزه های اصیل اسلام و دین مسیحیت همه اقدامات افراط گرایانه و حمایت از آنان را أمری ناپسند و غیرمشروع می دانند؛ لذا دین همه را دعوت به صلح امنیت و عدالت می کند.

تنها راهبرد صلح در جهان گفتگو بین ادیان است

همچنین در این نشست خبری، نیکلای اکیمسکو، رئیس دانشکده الهیات ارتدوکس بخارست به بیان اهداف این نشست پرداخت و گفت: در نخستین نشست در ایران، دریافتم که تفکر شیعی از پتانسیل و ظرفیت بسیار بالایی برای گفتگو و تعامل برخوردار است و در واقع ما هیچ سوء تفاهمی با یکدیگر نداریم؛ بلکه مشترکات زیادی نیز وجود دارد؛ به همین دلیل مشابهات زیادی میان ارتدکس رومانی و تفکر شیعه بود که انگیزه پیدا کردم تا این مرکز را در دانشگده الهایات ارتدوکس تاسیس کنم و باید بدانیم که این مرکز در جنوب شرق اروپا از مراکز منحصر به فرد بوده و نخستین مرکزی بود که در قالب گفتگوی ادیان و اکادمیک تاسیس شده است.

وی در ادامه ابراز داشت: تنها راهبرد صلح در جهان، گفتگو بین ادیان است که انگیزه ای برای حضور ما در این نشست ها شده است؛ چراکه در جهانی زندگی می کنیم که مملو از تنوع است.

تعامل ، وظیفه دینی و اخلاقی رهبران دینی است

نیکلای اکیمسکو ابراز داشت: رهبران دینی باید تعامل را وظیفه دینی و اخلاقی خود بدانند تا در این جهان گوناگون شاهد جهانی بهتر همراه با صلح و امنیت باشیم.

رییس دانشکده الهیات ارتدوکس بخارست  با نقد فضای حاکم بر اروپا خاطرنشان ساخت: شما در ایران تاثیرات سکولاریسم را کمتر حس می کنید؛ ولی ما در قاره اروپایی هستیم که مهد سکولاریسم است و بیشترین تاثیر و آسیب را بر جامعه اروپایی می گذارد؛ به همین دلیل در این گفتگوها شرکت کرده ایم تا جامعه اروپا را از تبعات منفی سکولاریسم حفظ نموده؛ رویکردی دینی در جامعه حاکم و جلوی عمق یافتن سکولار در سطح جامعه و افکار مردم را بگیریم.

کشور ایران را همچون کشور خود می دانم

در ادامه این نشست پترونیو فلورا اسقف اعظم کلیسای رومانی تصریح کرد: من تا سه هفته پیش هیچ تصوری از شرکت در گفتگوی اسلام و مسیحیت نداشتم؛ ولی با حضور در این نشست، این اعتقاد را پیدا کردم که این گفتگوی دینی سازنده می باشد و بسیار خوشحال هستم که در این نشست ها شرکت نموده ام.

وی بیان داشت: یکی از حس های بنده در ایران این است که مسائل مذهبی نه تنها بین ما و شما فاصله ایجاد نکرده است؛ بلکه بسیار حس مناسبی از حضور در ایران داشته و انگار د کشور خود می باشم.

اسقف اعظم کلیسای رومانی خاطرنشان ساخت: بحث و گفتگو های دینی کاری سخت و در بر دارنده مباحث علمی است؛ اما عشق ورزیدن به یکدیگر و دوست بودن، کار ساده ای است؛ لذا باید به همدیگر محبت داشته و تلاش کنیم نگرشی برگرفته از محبت داشته باشیم.

پترونیو فلورا در پایان اظهار داشت:‌ وقتی مشاهده کردم که یک استاد به همراه دختر خود در این جلسات شرکت کرده است، واقعا برایم جالب بود که مفهوم نهاد خانواده در ایران از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است و اسم این دختر به نام زینب همیشه در خاطرم خواهد ماند.

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha